BPG Pieper maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.

Legverbanden bestrating


Legverbanden voor uw bestrating: doe hier inspiratie op!

Klinkers en tegels kunnen op vele manieren worden gelegd. U kunt kiezen voor één soort klinker of tegel in verschillende verbanden en/of kleuren. U kunt ook kiezen voor verschillende soorten in één of meer verbanden en/of kleuren. U kunt natuurlijk ook uw eigen patroon bedenken.

Het draait om patronen
Met een verband bedoelen we hoe twee klinkers of tegels ten opzichte van elkaar gelegd worden. Bijvoorbeeld steeds een helft aansluitend (halfsteensverband) of met de kop tegen de zijkant van de ander (visgraat- en keperverband). Een patroon is vaak de herhaling of juist de consequente afwisseling van een verband.

In pakketten geleverde wildverbanden
Daarnaast bestaan er ook diverse soorten wildverbanden waarvan de patronen al bepaald zijn. Deze wildverbanden worden in pakketten geleverd.

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van legverbanden

       

      

      

Meer weten over legverbanden of voor u geschikte steensoorten? Bezoek dan onze winkel aan de Oude Telgterweg 290 te Ermelo. Onze medewerkers kunnen u dan ook direct van deskundig advies voorzien!

Bel mij